Historisk arkiv

Grønn Omstilling – Framtidens digitale hverdag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Tirsdag 10. mai er det klart for den andre av regjeringens tre omstillingskonferanser. – Det handler om hvordan framtidens digitale hverdag kan bidra til en grønn og bærekraftig vekst for Norge. Digitalisering og grønn omstilling er stikkord for en spennende dag, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

En feil har oppstått ved lastingen av sendingen

Over 100 deltakere er påmeldt til konferansen som går av stabelen på Astrup Fearnley museet i Oslo. Statsminister Erna Solberg vil holde åpningsinnlegget.

Det blir presentasjoner fra flere norske og internasjonalt kjent navn.

Martin Jetter, Senior Vice President of IBM Global Technology Services, Andrew W. Wyckoff, director for Science, Technology and Innovation i OECD og John O´Donovan, Chief Technology Officer for Global Platforms i Dow Jones & Company er blant de internasjonale foredragsholderne.

Jetter er en av topplederne i IBM. Han vil dele sine tanker om hvordan framtidens digitale hverdag kommer til å bli.

Wyckoff leder OECDs arbeid med hvordan teknologi, vitenskap og innovasjon fremmer økonomisk vekst.

O'Donovan har vært ansvarlig for en rekke viktige omveltninger i mediebransjen, og er mannen bak BBCs iPlayer og de digitale løsningene i Financial Times.

I tillegg blir det presentasjoner fra blant andre NHO-sjef Kristin Skogen Lund, konsernsdirektør Hege Skryseth i Kongsberg Digital, konserndirektør Toril Nag i Lyse Tele og Idar Kreutzer, leder for regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft.

- Dette blir en spennende og lærerik dag. IKT bidrar til en enklere hverdag og økt produktivitet. Denne dagen vil gi oss noen av svarene på hvordan digitaliseringen også kan bidra til en grønn omstilling, sier Sanner.