Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Mot en grønnere utvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Miljø og utvikling henger tett sammen. En grønnere utvikling må til for å få en framtidsrettet økonomisk vekst i fattige land. Det kommer fram i den nye stortingsmeldingen «Mot en grønnere utvikling».

Miljø og utvikling henger tett sammen. En grønnere utvikling må til for å få en framtidsrettet økonomisk vekst i fattige land. 

Det kommer fram i den nye stortingsmeldingen «Mot en grønnere utvikling – om sammenhengen i miljø- og utviklingspolitikken». 

- Vi må vinne kampen mot fattigdom og for miljøet samtidig, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. 

Foto: Abbie Trayler-Smith, Panos Picture/Felix Features

Utviklingspolitikken skal ha et sterkt fokus på miljø og klima. De tre største satsingene er skog, ren energi og klimatilpasning. 

 - Verdens største utfordring er å finne veier som tar oss mot en grønnere utvikling. Fattige land har rett til økonomisk vekst. Samtidig må vi begrense klimaendringer skapt av mennesker, sier Solheim. 

Les hele meldingen her.

Ifølge FN er over en milliard mennesker avhengige av skogen for å overleve. 1,4 milliarder mennesker mangler strøm. 2,7 milliarder lager mat over røykfulle ovner eller bål. 

- Jeg vil prioritere tilgang til energi for fattige og forebygging av katastrofer. Fattige blir hardest rammet av klimaendringene. Tilpasning til et endret klima, særlig for landbruket, er veldig viktig, sier Solheim. 

Les også: Solheim og Fantomet mot en grønnere utvikling

Fattige land og framvoksende økonomier sitter med en viktig nøkkel til hvordan morgendagens klima vil utvikle seg. 

- Dette har endret maktbalansen i verden. De fattige landene har noe vi vil ha. De har muligheten til å velge en klimavennlig utvikling, sier Solheim.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mobil 913 95 000 (ikke sms).

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 39. Det er det samme som et ukeblad. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.

Til toppen