Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Åpnet Yara-anlegg i Tanzania

Næringsminister Monica Mæland (H) og Tanzanias president, Jakaya Kikwete, åpnet Yaras nye gjødselterminal i Dar es Salaam.

Næringsminister Monica Mæland (H), Tanzanias president Jakaya Kikwete og Yara-sjef Svein Tore Holsether (til venstre) åpner Yaras nye gjødselsterminal i Tanzanias hovedstad Dar es Salaam.
Næringsminister Monica Mæland, Tanzanias president Jakaya Kikwete og Yara-sjef Svein Tore Holsether. Foto: Trond Viken, NFD

Også Yaras nyutnevnte konsernsjef, Svein Tore Holsether, var med på åpningen, som er en viktig milepæl for selskapets virksomhet i Tanzania. I den moderne terminalen skal gjødsel produsert i Norge pakkes om i mindre pakker for distribusjon i Øst-Afrika. Mindre pakker vil bidra til at gjødsel blir lettere tilgjengelig for bønder som driver i mindre skala.

 - Dette er viktig både for Yara og for Tanzania som har ambisjoner om at Dar es Salaam skal bli en regional hub for kompetanse og distribusjon av gjødsel. Terminalen er en betydelig investering som viser at Yara ser store muligheter i dette markedet og er forpliktet på lang sikt, sier næringsminister Monica Mæland. 

Norfund har også investert i terminalen, som har kapasitet til å håndtere 150 000 tonn gjødsel i året. Terminalen er en del av prosjektet "Southern Agricultural Corridor of Tanzania (SAGCOT)". SAGOT er et internasjonalt partnerskap som har identifisert hvilke investeringer i infrastruktur, transport og lagring som er nødvendig for å øke. Tanzanias President, Jakaya Kikwete, har tatt en svært aktiv rolle i dette arbeidet, og deltok også på åpningen av terminalen.  

Næringsministeren er i Tanzania for å fremme norske næringslivsinteresser i regionen.

Se flere bilder på NFDs Flickr-side

Til toppen