Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Helter på vidda- helter på kjøkkenet

Reinsdyrkjøtt er en unik råvare i verdensklasse. Magert, kortreist og bærekraftig. Årets reinsdyrkokk og årets reinsdyrkokklærling er to utmerkelser som ikke deles ut hvert år. Det krever langsiktig arbeid - og få når gjennom dette nåløyet. I år er allikevel 2 kandidater funnet verdig.

Årets reinsdyrkokk er Tor-Emil Sivertsen og  årets reinsdyrkokkelærling er Brita Stensgård.
Årets reinsdyrkokk er Tor-Emil Sivertsen og årets reinsdyrkokkelærling er Brita Stensgård. Foto: Landbruks- og matdepartementet.

Årets reinsdyrkokk er Tor-Emil Sivertsen

Juryen har i sin begrunnelse lagt vekt på at Sivertsen gjennom mange års erfaring og bruk har opparbeidet seg en betydelig kunnskap om norsk reinsdyrkjøtt. Han er en flott ambassadør for nord-norsk matkultur og har særlig bidratt til å sette reinkjøttet på menyen.

Årets reinsdyrkokkelærling er Brita Stensgård

Juryen har i sin begrunnelse lagt vekt på hennes store interesse for både rein som råvare og historien bak kjøttet. Hun har demonstrert et svært høyt faglig nivå i konkurranser.

– Jeg er stolt av at vi har så fantastiske vinnere. Disse to er med på å bygge matnasjonen Norge gjennom sin kunnskap, entusiasme og innsats for reinsdyrkjøttet. Reinen er helten på vidda, og disse to er utvilsomt med på å støtte oppunder det bildet. Dette er ikke bare bra for tilreisende og turister, men er bra for hele landets forståelse av reindriftsnæringen og reinsdyrkjøttet som unik ressurs, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Reinsdyrkjøtt er en unik råvare i verdensklasse. Magert, kortreist og bærekraftig.
Reinsdyrkjøtt er en unik råvare i verdensklasse. Magert, kortreist og bærekraftig. Foto: Landbruks- og matdepartementet.

Formålet med prisene er å løfte frem og gi anerkjennelse til en enkelt kokk og en kokkelærling som gjennom kunnskap om, og lidenskap til norsk reinsdyrkjøtt har bidratt til økt salg og økt bruk av norsk reinsdyrkjøtt og generelt bidratt til å gi reinsdyrkjøtt og reinnæringen et positivt omdømme.

Reinsdyrkjøtt er en norsk suksesshistorie, men trenger gode forkjempere for at enda flere skal få øynene opp for denne fantastiske råvaren. Kjøttet er magert og har flere næringsstoffer som vitaminer, sink, jern og omega- 3 enn andre kjøttråvarer.

Til toppen