Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Olaug Svarva ny styreleder i Norfund

Norfunds generalforsamling valgte i dag Olaug Svarva til ny styreleder i Norfund.

- Jeg gratulerer Olaug Svarva som ny styreleder i Norfund! Med sin tunge ledererfaring fra finanssektoren vil hun tilføre viktig kompetanse i den vekstfasen som Norfund nå er inne i. Jeg ser fram til et godt samarbeid med Olaug Svarva, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Fra 2006 til 2018 var Svarva administrerende direktør i Folketrygdfondet. Kristin Clemet har vært styreleder i Norfund fra 2007 til 2019.

- Jeg er svært takknemlig for den store innsatsen Kristin Clemet har lagt ned som styreleder i Norfund og de resultatene hun har oppnådd. Hun har vært en sentral aktør i norsk utviklingsarbeid. Hennes lederskap og kunnskap har hatt stor betydning for den positive utviklingen som Norfund vært gjennom under hennes styrelederperiode, sier utviklingsminister Ulstein.

Norfund er statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland og er Norges viktigste instrument for å bidra til næringsutvikling i utviklingsland. Statens eierskap i Norfund forvaltes av Utenriksdepartementet. Ved utgangen av 2018 hadde Norfund en investeringsportefølje på 22,3 milliarder. Halvparten av investeringsporteføljen er innen fornybar energi. Norfund får årlig tilført kapital over statsbudsjettet. I 2019 fikk Norfund tilført 1,875 milliarder i ny kapital.

Les mer om Norfund her.

Til toppen