Historisk arkiv

Kulturministeren gratulerer Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturminister Anniken Huitfeldt gratulerer Tromsø som fikk tildelt oppdraget med å arrangere sjakk-OL i 2014.

Bildet: Morten Sand, Jøran Aulin-Jansson, kulturminister Anniken Huitfeldt, ekspedisjonssjef Henning Gorholt, Herman Kristoffersen, Arild Hausberg, Børge Robertsen, Jan-Eirik Johnsen og Roar Dons. Foto: KUD/Kristine WennbergBildet: Fra venstre Morten Sand, Jøran Aulin-Jansson, kulturminister Anniken Huitfeldt, ekspedisjonssjef Henning Gorholt, Herman Kristoffersen, Arild Hausberg, Børge Robertsen, Jan-Eirik Johnsen og Roar Dons. Foto: Kulturdepartementet/Kristine Wennberg

Kulturminister Anniken Huitfeldt gratulerer Tromsø som fikk tildelt oppdraget med å arrangere sjakk-OL i 2014.

- Jeg er strålende fornøyd med at generalforsamlingen i Det internasjonale sjakkforbundet FIDE har valgt Tromsø som arrangørby for Sjakk-OL i 2014, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

- Sjakk er en av verdens største idretter, sier kulturminister Huitfeldt. - Det er høy prestisje å bli tildelt arrangementet av sjakk-OL og en stor anerkjennelse av Tromsø og det arbeidet som Selskapet Sjakk Tromsø 2014 AS har lagt ned. Jeg er opptatt av effekten som et sjakk-OL i Tromsø kan få for spillets utbredelse i Norge og sjakkens betydning for læring og utvikling hos barn, unge og voksne, sier kulturminister Anniken Huitfeldt. Jeg tror sjakk-OL vil få en rekke positive ringvirkninger for Tromsø, Nord-Norge og Norge, ikke minst for reiseliv, eksportrettet næringsliv og omdømme generelt, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Stortinget har vedtatt å gi tilsagn om statstilskudd på til sammen 70 millioner kroner til å arrangere sjakk-OL i Tromsø 2014.

Prop. 88 S Tilsagn om statstilskudd til å arrangere sjakk-OL i Tromsø 2014

Innst. 239 S (2009–2010) (på Stortingets nettsider)