Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Godt fornøyd med resultatet av uravstemningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

– Jeg er svært godt fornøyd med at resultatet av uravstemningen bidrar til å trygge gode pensjoner for framtida, sier statsminister Jens Stoltenberg. Regjeringen er godt fornøyd med at resultatet av uravstemningen i lønnsoppgjøret også innebærer et ja til den anbefalte løsningen som LO og NHO har kommet fram til om avtalefestet pensjon (AFP).

– Jeg er svært godt fornøyd med at resultatet av uravstemningen bidrar til å trygge gode pensjoner for framtida, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Regjeringen er godt fornøyd med at resultatet av uravstemningen i lønnsoppgjøret også innebærer et ja til den anbefalte løsningen som LO og NHO har kommet fram til om avtalefestet pensjon (AFP).

– AFP er en viktig del av det nasjonale forliket om pensjon, og det er gledelig at LOs medlemmer har gitt sin tilslutning til den nye AFP-løsningen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Svært få land har klart å reformere pensjonssystemet i samarbeid med fagbevegelsen. Gjennomføringen av den norske pensjonsreformen bekrefter verdien av den norske arbeidslivsmodellen.

AFP-ordningen blir videreført, samtidig som løsningen ivaretar alle hovedprinsippene som er nedfelt i pensjonsforliket i Stortinget.

– At det ble ja i lønnsoppgjøret i privat sektor er viktig for norsk økonomi i en situasjon med uro i de internasjonale finansmarkedene og større usikkerhet om utsiktene for den økonomiske utviklingen framover. Partene har vist ansvarlighet i lønnsforhandlingene og samtidig oppnådd et godt resultat for sine medlemmer, legger statsministeren og arbeids- og inkluderingsministeren til.

Til toppen