Historisk arkiv

420 millioner kroner til NAV

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Regjeringen foreslår å bevilge 220 millioner kroner til oppstart av programmet for IKT-modernisering som skal forbedre tjenestene i Arbeids- og velferdsetaten (NAV). Samtidig foreslår Regjeringen å øke driftsbevilgingen til etaten med 200 millioner kroner i 2012 for å håndtere løpende IKT-utfordringer.

– Dette er en framtidsrettet og viktig satsing. Målene for IKT-moderniseringen er å få en enhetlig og effektiv arbeids- og velferdsforvaltning, bedre tjenester for brukerne og overfor sentrale samarbeidspartnere, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

IKT-programmet vil omfatte nye løsninger for uførepensjon og sykepenger, økt automatisering av vedtaksbehandlingen, nye selvbetjeningsløsninger og bedre fellesløsninger på tvers av offentlige myndigheter.

– IKT-moderniseringen er viktig for å realisere de ambisiøse målene i NAV-reformen, sier statsråden.

Programmet skal gjennomføres over seks år.

Driftsutgifter til IKT har økt over flere år, og det forventes en fortsatt vekst i disse utgiftene. Forslaget om økt driftsbevilging på 200 millioner kroner til NAV legger til rette for at driftsutgiftene til IKT ikke rammer kapasitet og kvalitet på tjenestene til brukerne. Økt driftsbevilgning til IKT er nødvendig for å sikre god forvaltning og fortsatt stabil drift av dagens IKT-systemer i etaten.

 

Mer informasjon