Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

- Kunnskap, kompetanse og verdiskaping i Bergensområdet

Olje- og energiminister Tord Lien møtte torsdag representanter fra næringslivet, utdanningsinstitusjoner og politikere i Bergen. Hordaland har helt siden starten hatt en sentral rolle i utviklingen av det norske olje- og gasseventyret.

Statsråden startet dagen med å besøke Bergen Maritime videregående og tekniske fagskole hvor han møtte studenter, og fikk teste verdens mest avanserte boresimulator.

- Det vil være mange oppgaver å løse knyttet til aktiviteten på norsk sokkel – i mange tiår framover. Derfor må jobbe hardt med rekruttering og kompetanseutvikling, slik at vi står best mulig rustet til å møte fremtidens utfordringer, sier olje- og energiminister Tord Lien. 

Han holdt også foredrag og besvarte spørsmål fra en fullsatt sal under et lunsjmøte arrangert av Bergen Næringsråd og Norsk Petroleumsforening, hvor han tok opp temaer innen både fornybar energi og petroleum.

- Norske energiressurser har i over hundre år lagt grunnlaget for norsk velferd, vekst og verdiskaping. Dette området har tradisjonelt vært vendt mot havet, med sterke maritime næringer. I dag jobber over 20.000 i regional petroleumsbasert leverandørindustri, sier Lien.

Olje- og energiministeren besøkte også teknologileverandøren ClampOn og oljeselskapet Wintershall. I tillegg besøkte han Høyskolen i Bergen og møtte representanter for Bergen Science City – et energisamarbeid mellom akademia og næringsliv i området. 

- ClampOn er et godt eksempel på en bedrift som leverer teknologi i verdensklasse og som har stor internasjonal omsetning. Leverandørindustrien er Norges nest største næring etter salg av olje – og gass. Dette skaper arbeidsplasser og positive ringvirkninger i hele Norge, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) møtte studenter ved Bergen Maritime. (Lise Rist/OED)

Rystad overleverte en ny rapport som viser rekordomsetning for norsk leverandørindustri. T.v.. Jan Byrkjeland fra Rystad Energy og olje- og energiminister Tord Lien. (Lise Rist/OED)
Besøk hos den verdensledende leverandørbedriften ClampOn. F.v. olje- og energiminister Tord Lien, næringsbyråd i Bergen, Helge Stormoen, leder for INTSOK, Sjur Bratland og ClampOn-sjef Dag Aldal. (Lise Rist/OED)
 
Til toppen