Finansministeren besøkte Roma

Av Mathias Rongved, Den norske ambassaden i Roma

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Finansminister Siv Jensen møtte den italienske finansministeren Pier Carlo Padoan i Roma 24. juni, i forbindelse med at Italia overtar formannskapet i EU 1. juli.

Finansminister Siv Jensen hadde samtaler om Italias påtroppende EU-formannskap med Italias finansminister, Pier Carlo Padoan. Foto: Mathias Rongved

Italia er en av Norges største handelspartnere, og landet overtar 1. juli det roterende formannskapet i EU. I den forbindelse vil det være en rekke norsk-italienske møter i Italia det kommende halvåret.

Formålet med finansminister Jensens møte med Italias finansminister i Roma var å diskutere Italias prioriteringer for deres EU-formannskap, og Norges tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen. I samtalen med Padoan diskuterte de to finansministrene også situasjonen for europeisk og italiensk økonomi.

Jensen møtte også den italienske bankforeningens direktør, Giovanni Sabatini, for en samtale om situasjonen i italiensk økonomi generelt, og for banknæringen spesielt. Avslutningsvis møtte finansministeren presidenten for det italienske investeringsfondet Cassa Depositi e Prestiti, Franco Bassanini.

Tidligere denne uken møtte statsminister Erna Solberg Italias statsminister Matteo Renzi og Italias president Giorgio Napolitano. Les mer om dette møtet her.