Fordømmer drap på palestinsk tenåring

- Jeg fordømmer drapet på den palestinske tenåringen i Jerusalem i dag. Hevnaksjoner er helt uakseptabelt. Selv om omstendighetene rundt drapet fortsatt er uklare er det er avgjørende at gjerningsmennene også for denne udåden stilles til ansvar og at motivet bak handlingen avklares, sier utenriksminister Børge Brende.

- Jeg fordømmer drapet på den palestinske tenåringen i Jerusalem i dag. Hevnaksjoner er helt uakseptabelt. Selv om omstendighetene rundt drapet fortsatt er uklare er det er avgjørende at gjerningsmennene også for denne udåden stilles til ansvar og at motivet bak handlingen avklares, sier utenriksminister Børge Brende.  

En palestiner på 16 år ble bortført, lemlestet og drept i morges på vei til moskéen i bydelen Shu’fat i Øst-Jerusalem. Det har vært en rekke uroligheter og kamper i byen Hebron på Vestbredden etter at tre bortførte israelske ungdommer ble funnet drept nær Hebron mandag denne uken.

- Jeg har vært klar i min fordømmelse av drapene på de tre israelske tenåringene tidligere denne uken. Samtidig så vi at leteaksjonen som pågikk førte til flere tragiske palestinske dødsfall. Vi forventer at Israel opptrer i tråd med sine folkerettslige forpliktelser. Dette innebærer blant annet at israelske sikkerhetsstyrker ikke bruker dødelig makt, med mindre det er nødvendig for å unngå tap av liv, sier Brende.

- Jeg er svært bekymret for den økende volden mellom Israel og palestinerne. En opptrapping av konflikten med gjengjeldesaksjoner og nye voldshandlinger gagner ingen. Vi vet at dette først og fremst vil ramme sivile. Alle må besinne seg. Det er ingen vei utenom en politisk prosess for å få slutt på volden, sier utenriksminister Brende.

Til toppen