Hedret veteraner på 8. mai

- Regjeringen vil styrke veteranenes rettigheter. Det sa statsråd Robert Eriksson under en markering av Frigjørings- og veterandagen i Trondheim i dag.- Regjeringen vil styrke veteranenes rettigheter. Det sa arbeids- og sosialminister Robert Eriksson under en markering av Frigjørings- og veterandagen i Trondheim i dag.

I dag, 8. mai, hedres veteraner for sin innsats for Norge. Regjeringen markerer dagen på Akershus Festning i Oslo, og med lokale arrangementer over hele landet. Statsråd Robert Eriksson var i Trondheim for anledningen. 

- I dag hedrer vi kvinner og menn som satte egen trygghet til side for fellesskapet og Norge. De er våre sanne helter. De er få igjen, men deres handlinger ruver fortsatt, og vil bli husket for ettertida, sa statsråden under markeringen ved Domkirkegården.

- De virkelige idealistene 

Siden slutten av andre verdenskrig har over 100 000 norske soldater deltatt i internasjonale operasjoner. Trondheim og Stjørdal ble av statsråden omtalt som store veteranbyer, med mange krigshelter og veteraner.

- Jeg har møtt flere av dem, og deres historie har gjort sterkt inntrykk. De er de virkelige idealistene i vårt samfunn, sa Eriksson.

Til toppen