Helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserer tiltak mot overdosedødsfall – utdeling av nalokson nesespray

Priv.til red

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utdeling av nesespray som redder liv ved overdoser er et av de viktigste tiltakene i overdosestrategien. Helse- og omsorgsminister Bent Høie er tilstede når de første nesesprayene deles ut på Strax-huset i Bergen 26. juni.

Nesesprayen skal deles ut til rusavhengige, pårørende og personer i hjelpeapparatet. Utdelingen gjennomføres som et forskningsprosjekt i Oslo og Bergen, som SERAF ved Universitetet i Oslo har ansvar for. På lanseringen vil Høie snakke om regjeringens ruspolitikk og sine forventninger til prosjektet. SERAF vil fortelle om forskningsprosjektet og Bergen kommune om sitt arbeid med utdeling av nesesprayen. 

Alle som får utdelt nesesprayen må gjennomføre et kort opplæringskurs i hvordan den skal brukes. Kurset blir demonstrert på lanseringen og helseministeren møter rusavhengige og pårørende som vil være i målgruppen for prosjektet. 

Norge er blant det første landene i verden med et systematisk forskningsprosjekt ved utdeling av nalokson nesespray. Prosjektet vil kunne gi verdifull kunnskap, både nasjonal og internasjonalt, om effekten av dette tiltaket på overdosedødsfall. 

Sted: Strax-huset, Damsgårdsveien 106, Bergen

Tid: Torsdag 26. juni, kl. 14.15-15.15

Pressen er hjertelig velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for kommentar.