Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Markerte skreisesongen i Spania

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker markerte denne uken skreisesongen i Spania, der hun blant annet besøkte Europas største fiskemarked, MercaMadrid.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker markerte denne uken skreisesongen i Spania, der hun blant annet besøkte Europas største fiskemarked, MercaMadrid.

-Det gleder meg at el skrei de Noruega gjør stor suksess også i Spania. Som trendy og miljøriktig produkt går nå Norsk skrei sin seiersgang også her. At kokkemiljøene i Spania hyller Norsk skrei for både kvalitet og smak, er et hederstegn. Siden Spania regnes som et av de mest kvalitetsbevisste landene i verden, får den norske skreien den anerkjennelsen den fortjener, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

I 2013 eksporterte Norge 2 000 tonn villfanget fersk torsk til Spania. Hittil i år er det eksportert hele 1 800 tonn. Norge eksporterte sjømat for over 2 mrd. kroner til Spania i 2013 mot 1,7 mrd. kroner i 2012.

-Vi vet at det i den senere tid har skjedd endringer i det spanske markedet. Både importører og detaljister vil ha mindre kvantum levert oftere. For bedre å kunne levere fersk fisk av høy kvalitet hele året, vil jeg også legge bedre til rette for å jevne ut sesongen for fersk fisk.Levendelagring av fisk blir et viktig tiltak. Da vil vi kunne skaffe for eksempel fersk torsk til markedet, også i andre deler av året enn i den intense perioden når vinterfisket pågår, sier fiskeriministeren.

-Samtidig er det viktig at vi klarer å tilpasse produksjonen til markedet, fange opp nye trender og gi kundene de sjømatproduktene de etterspør, for eksempel mat som er enkel å tilberede, sier Aspaker.

Fiskeriminister Aspaker markerer skreisesongen i Spania (NFD)
Til toppen