Norsk gårdsrestaurering tildelt EUs kulturminnepris

Restaureringen av Hovelsrud gård er tildelt EUs pris for kulturminnevern, Europa Nostra Award 2014.

Marianne Olssøn tildeles EUs kulturminnepris for restaureringen av Hovelsrud gård av operasanger og president i Europa Nostra Placido Domingo og EUs kommissær for utdanning og kultur Androulla Vassiliou

Marianne Olssøn og Are Herrem er tildelt EUs pris for kulturminnevern, Europa Nostra Award for 2014 for restaureringen av Hovelsrud gård. Gården ligger på Helgøya i Mjøsa i Ringsaker kommune og er åpen for omvisninger i sommerhalvåret.

Juryen begrunnet tildelingen med at grundigheten i restaureringen er et eksempel for alle private eiere av historiske eiendommer.

Ble tildelt prisen av operasanger og EU-kommissær
Prisen ble utdelt av president Placido Domingo i Europa Nostra og EUs kommissær for kultur og utdanning Androulla Vassiliou ved en stor prisutdeling i Wien 5. mai.

Det er flere år siden Norge vant Europa Nostras pris i klassen «Conservation». Tidligere prisvinnere i Norge er Gamle Festsal ved Universitetet i Oslo og Sandbu gård i Vågå.

Arbeider for å bevare kulturarven
Europa Nostra arbeider for aktiv beskyttelse og bevaring av kulturarven og er et konsultativt organ for EU, Europarådet og UNESCO i bevaringsspørsmål. Europa Nostra deler ut nasjonale priser etter innstilling fra de nasjonale organisasjoner, utgir publikasjoner og arrangerer studieturer og andre aktiviteter i europeiske byer.

Europa Nostras prisutdeling finner sted i Oslo neste år.

For nærmere opplysninger kontakt Europa Nostras president i Norge Erik Schultz, tlf. 907 52 844 eller Marianne Olssøn ved Hovelsrud gård, tlf 909 64070 eller marianne@hovesrud.no

Til toppen