Statskog byr på billig påskeidyll

Nordmenn som ønsker seg god, gammeldags påskeferie kan nå gjøre et skikkelig kupp. Statskog har ledige hytter mange steder i landet.

Statskog er landets største grunneier og driver virksomhet innen eiendom, skog, energi og friluftsliv. Blant annet har selskapet 74 hytter til korttidsutleie. Rundt 50 av dem er egnet for helårsbruk.

– I fjor hadde vi til sammen drøyt 5600 utleiedøgn på hyttene. Men utleien kunne vært minst det dobbelte. Det er nok mange som fortsatt ikke er klar over dette tilbudet, så vi venter vekst i årene fremover, sier Eva Kristin Grøndal, friluftskoordinator i Statskog.

Særlig tror hun kombinasjonen lav pris og unik villmarksopplevelse har muligheten til å slå an blant mange flere nordmenn.

– I påsken har vi fortsatt mange ledige døgn på over halvparten av hyttene. Gjennomsnittsprisen ligger på 550 kroner per døgn, men vi har tilbud helt ned til 400 kroner.

Statskog er landets største grunneier.  Statens grunn utgjør 60.000 km2, det vil si 1/5 av fastlands-Norge. Landbruks- og matministeren utøver statens eierskap av Statskog.

Valsjøhytta, Rendalen
Valsjøhytta i Rendalen holder god standard – både inne og ute.
Valsjøhytta i Rendalen holder god standard – både inne og ute. (Foto: Torkel Skoglund, Statskog)
Til toppen