Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Trusselen er nedjustert

PST mener nå at trusselbildet i Norge er på vei tilbake dit det var da de presenterte sin trusselvurdering i februar 2014.


Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, PST-sjef Benedicte Bjørnland og politidirektør Odd Reidar Humlegård presenterte den nedjusterte trusselen på en pressekonferanse torsdag 31. juli kl 18. Se pressekonferansen på nett-tv 

 

PST mener nå at trusselbildet i Norge er på vei tilbake dit det var da de presenterte sin trusselvurdering i februar 2014.

Etter at situasjonen oppsto og ble gjort kjent i forrige uke, ble det gjennomført en rekke tiltak for å trygge Norge som en direkte følge av en uspesifisert, men konkret trussel mot landet vårt.

– Disse tiltakene var det helt nødvendig å gjennomføre. Vi ville opptrådt uansvarlig hvis vi ikke hadde tatt den informasjonen vi fikk på største alvor. Jeg mener det var riktig å varsle befolkningen, all den tid PST hadde informasjon om en reell trussel mot Norge, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Én av hensiktene med å informere offentligheten om trusselen var å forebygge og avskrekke dem som planla en terrorhandling. Nå er PST sin vurdering at de ikke har kunnet frembringe ytterligere informasjon som underbygger den konkrete trusselen mot Norge. Politiet vil derfor fortsette sin nedtrapping av den økte beredskapen mot et nivå i tråd med PST sin siste generelle trusselvurdering fra februar 2014.

– Denne konkrete trusselen har også synliggjort at vi har et system som fungerer. Beredskapen kan trappes kraftig opp på kort tid når situasjonen tilsier det. Jeg vil gjerne få gi stor honnør til alle tjenestemenn og kvinner som har stilt opp på kort varsel for å ivareta den nødvendige beredskapen, sier Anundsen.

 

Til toppen