Tyrkerne vil ha norsk sjømat
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet
Nyhet | Dato: 03.12.2014 | Sist oppdatert: 08.12.2014
Tyrkisk og norsk matvarebransje var samlet i Istanbul da statssekretær Dilek Ayhan i dag åpnet sjømatseminaret ”The Future of Norwegian Seafood in Turkey”. Seminaret rundet av et besøk som har fått stor oppmerksomhet i Tyrkia.
- Mat er en sentral del av tyrkisk kultur, og tyrkerne er nysgjerrige på norsk sjømat. Sjømatkonsumet i Tyrkia øker og de etterspør norske sjømatprodukter. Her er det store muligheter for norske eksportører, sier statssekretær Dilek Ayhan.
Norsk laks er blitt en kjent merkevare i Tyrkia, og det var stor pågang fra tyrkiske påmeldte på dagens sjømatseminar.
Under besøket i Ankara hadde statssekretæren også møter i de tyrkiske departementene for henholdsvis mat, økonomi og energi. Det gode samarbeidet i maritim sektor ble understreket i møte med Turkish Chamber of Shipping, som nylig også har inngått en MoU om samarbeid med klyngen GCE BLUE Maritime på Møre.