Uken som var - uke 42

Et uhøtidelig skråblikk på det europeiske nyhetsbildet, sett fra Brussel

Noen sauer i England har fått i seg litt gress de normalt ikke har som en del av dietten, kunst skaper furore i Paris og et tips om at pensjonisttilværelsen kanskje nytes best i de tusen sjøers land. Dette og mer fant vi under vårt uhøytidelige skråblikk på uken som var.

Disse sauene spiser kun vanlig grønt gress - så vidt vi vet (Foto: LMD).

Sauer spiser gress. De spiser tydeligvis alle former for gress de kommer over også. De ble bevist da en saueflokk i Surrey i Storbritannia begynte å hive innpå av et parti cannabisplanter som noen hadde dumpet der sauene beiter. Saueeieren ble oppmerksom på at dyrene spiste noe annet enn vanlig, men fikk ikke avbrutt måltidet før sauene hadde spist cannabis til en verdi av om lag 42 000 kroner. Saueeieren har ikke rapportert noe galt med sauene utover at de var litt ustø i en periode, men hun lover å komme tilbake når sauekjøttet er klart i neste uke.

Flere medier har skrevet om kunstinstallasjonen som har skapt furore i Paris de siste dagene. Installasjonen heter «Tree», men mange får helt andre assosiasjoner til den store, grønne plastfiguren som har vært oppblåst på Place Vendome. Det hele toppet seg i helgen da vandaler var på ferde og sørget for at det hele raste sammen i løpet av natten. Det fikk borgermesteren i den franske hovedstaden til å reagere. Hun slår fast at kunst i det offentlige rom er noe pariserne skal ha, og at ingen skal få lov til å fjerne den.

En russisk turist i den etter hvert nokså velkjente kypriotiske feriebyen Ayia Napa, hadde nylig en alt annet enn vellykket natt på byen. 47-åringen var såpass beruset at han ble plukket opp av en ambulanse som skulle frakte ham til et privat sykehus. Mannen hevder at han i stedet ble ranet av ambulansepersonalet og aldri nådde frem til sykehuset. Senere på natten falt mannen ti meter ned da han forsøkte å hoppe fra en balkong til en annen på et hotell. Dermed var det duket for en ny tur med ambulanse – denne gangen helt frem til sykehuset.

I de fleste oppdragelsesprosesser kommer det et tidspunkt der barnet ikke lengre lar seg lure av billige triks og gamle myter. Dette kan fortone seg ulikt. En liten jente i Storbritannia valgte å si fra skriftlig til sine foreldre. I et brev gjør hun det klinkende klart at hun ikke tror på tannfeen, og at hun vet at det er foreldre som legger penger under puten. Ikke tror hun på julenissen heller. Hun forklarer også sin far at hun vet hvem som gjemte påskeeggene i påsken. Ikke moro igjen der i gården.

Det er ikke enkelt å holde følge med hvem som kjemper mot hvem i Syria for tiden. Partene i konflikten er mange. Likevel vekker det en viss oppsikt at medlemmer i en nederlandsk motorsykkelgjeng nå slutter seg til kampene. Disse nederlenderne kjemper side ved side med kurdiske styrker, og ifølge den nederlandske påtalemyndigheten er dette ikke straffbart.

Er du usikker på hva du skal fylle tiden med når du blir pensjonist? Vi våger oss på å foreslå Finland som et alternativ. Der har myndighetene nettopp bestemt at de over 65 år skal slippe å betale for å fiske. Konsekvensen blir at de som er yngre enn 65 må betale litt mer, mens det også er gratis å fiske for de under 18.

Skitt fiske og god uke!

Til toppen