Uken som var – uke 39

Et uhøytidelig skråblikk på nyhetsbildet i uken som var, sett fra Brussel

Øl i rør, en komiker som bommet grovt på sitt publikum, en tysker som gamblet seg unna et fengselsopphold og en transatlantisk golfturnering. Det er noe av de mer uhøytidelige nyhetene i uken som var.

Illustrasjonsfoto: Morguefile

En av de eneste idrettene der hele Europa stiller med et samlet lag, er golf. Forrige uke ble Ryder Cup arrangert, hvor USAs og Europas beste golfere kjemper om heder og ære. Som vanlig de siste 20 årene gikk Europa av med seieren i år også.  

En øvelse som har mer kompliserte regler enn golf, er belgisk regjeringsdannelse. De belgiske regjeringsforhandlingene fortsetter på fjerde måned, og BBC har gitt seg i kast med å forklare hvordan belgisk demokrati fungerer. Deres konklusjon er at det er en «Rubiks kube av parlamentarisk kompleksitet», men den britiske avisen tar til orde for at det kompliserte politiske systemet i Belgia kan ha bidratt til å holde landet samlet, trass i de kulturelle forskjellene mellom Flandern og Wallonia.

I tillegg til langdrygne regjeringsforhandlinger er Belgia viden kjent for sitt gode og rike utvalg av ølsorter. I byen Brugge planlegger et av byens bryggerier å transportere nybrygget øl i rør under byens gater, fra bryggerhuset og til tapperiet. 6000 liter øl vil strømme gjennom rørene i timen og gjør at ølprodusenten slipper å bruke varebiler inne i den historiske bykjernen. Så spørs det om noen blir fristet til å lage et ørlite hull eller en kran i rørene for å smake på det leskende innholdet. 

Komikeren Seann Walsh hadde ikke helt den helt store dagen, eller rettere sagt kvelden, på jobb i forrige uke. Han skulle opptre i byen Hertford, men snublet i bokstaveringen og endte opp i byen Hereford mange, mange mil unna istedenfor. Snakk om å bomme grovt på sitt publikum! Det var ikke annet å gjøre enn å avlyse showet og legge seg flat for fansen. Uflaksen tok ikke slutt med dette, det viste seg nemlig at toget hjem også var kansellert – noe komikeren gjorde et poeng av på Twitter.

Snakk om flaks! En mann i Tyskland risikerte inntil 71 i dager i fengsel dersom han ikke klarte å betale en bot på 710 euro. To politimenn oppdaget mannen under en rutinesjekk på et kjøpesenter. Han stod da og spilte bort de få myntene han hadde på en såkalt enarmet banditt. Gleden var derfor stor da spilleautomaten plutselig begynte å utbetale en jackpot på 1000 euro. Boten ble betalt med mynter på stedet, og fengselsoppholdet var dermed avlyst.

I forrige uke fortalte vi om en norsk værmelder som hadde satt verdensrekord i nettopp værmelding. Nå tar vi med nyheten om at tre norske kamerater både har satt verdensrekord og har fått en viss oppmerksomhet etter at de suste gjennom 19 land i Europa på 24 timer. Det oppstod en viss dramatikk med en leiebil i Hellas og kraftig regnvær i Sveits. Måltidene ble inntatt i bilen og tissepausene ble unnagjort mens de fylte diesel. Men verdensrekord ble det.

Er du sinna? Skikkelig forbanna? Hater datamaskinen din? Eller har du bare opparbeidet litt for mye aggresjon som må ut? Nå finnes det en klubb i Budapest hvor du kan knuse og herje og slå deg løs så mye du vil – bokstavelig talt - i kontrollerte former og trygge omgivelser.

Å melke en ku med hendene er en ferdighet som stadig færre mestrer. Samtidig finnes det noen mennesker som holder dette i hevd. Og ikke nok med det – italieneren Gianmario Ghirardi satte nylig verdensrekord. På to minutter tappet han en ku for 8,7 liter melk. Det holdt til gull i verdensmesterskapet i nord-italienske Lenna, ikke langt fra grensen til Sveits. Sølvvinneren maktet kun å melke 8,05 liter på de tilmålte minuttene. Det hører med til historien at den regjerende mesteren lot være å delta fordi han mente arrangøren tok for lett på anti-dopingarbeidet.

Til toppen