Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Åpnet Latin-Amerika-seminar

Bedre næringslivsforbindelser mellom Norge og Latin-Amerika var tema da statssekretær Dilek Ayhan møtte de latinamerikanske ambassadørene i Oslo.

Fra venstre: Venezuelas ambassadør til Norge, José de Jesús Sojo Reyes, Ayhan Dilek, og Celma Regina Hellebust, styremedlem i The Brazilian-Norwegian Chamber of Commerce
Fra venstre: Venezuelas ambassadør til Norge, José de Jesús Sojo Reyes, statssekretær Dilek Ayhan (H), og Larissa Costa Slottet, fra The Brazilian-Norwegian Chamber of Commerce. (Christine Spersrud Haug/NHD)

Bedre næringslivsforbindelser mellom Norge og Latin-Amerika var tema da statssekretær Dilek Ayhan  møtte de latinamerikanske ambassadørene i Oslo.

Statssekretær Dilek Ayhan åpnet i dag et seminar for de latinamerikanske ambassadørene i Norge og norske næringslivsorganisasjoner. Formålet med seminaret var å diskutere hvordan næringslivsforbindelsene mellom Norge og Latin-Amerika kan styrkes. 

- Vi ønsker å legge til rette for at norske selskaper har gode rammebetingelser i Latin-Amerika. Dialog med de latinamerikanske ambassadene er en viktig del av dette, sier statssekretær Ayhan.

Seminaret ble arrangert av Nærings- og handelsdepartementet og Utenriksdepartementet, og deltakerne var de latinamerikanske ambassadørene til Oslo og de norske næringslivsorganisasjonene Innovasjon Norge, INTSOK, INTPOW, Norges Rederiforbund, Oslo Handelskammer, NHO, Virke og Brazilian Norwegian Chamber of Commerce.

- Gjennom å koble de latinamerikanske ambassadene i Oslo og norske næringslivsorganisasjoner ønsker vi å bidra til å øke næringslivsforbindelsene mellom Norge og Latin-Amerika, sier statssekretær Ayhan.

 

 

Fakta: Økonomiske forbindelser mellom Norge og Latin-Amerika

Handelen mellom Norge og Latin-Amerika er økende. I 2012 eksporterte Norge varer/ tjenester til en verdi 27 mrd. kroner, og importerte varer/tjenester til en verdi av 23 mrd. kroner.

Norge har inngått frihandelsavtaler med Mexico, Chile, Peru, Colombia, Costa Rica og Panama, og vi er i forhandlinger om en frihandelsavtale med Guatemala. Norge har også inngått en samarbeidserklæring om handel med organisasjonen MERCOSUR.

Avtalene med Panama, Costa Rica og Colombia er ikke ratifisert per dags dato.
Til toppen