Åpnet Skomakerfjellet vindkraftverk

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energiminister Tord Lien åpnet fredag Skomakerfjellet vindkraftverk i Roan. Vindkraftverket har en årlig produksjon på 36 gigawattimer (GWh), noe som tilsvarer årsforbruket til rundt 1800 husstander.

- Regjeringen ønsker at det skal bygges ut mer fornybar energi her til lands. Vindkraft vil spille en viktig rolle for å øke den fornybar kraftproduksjon, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Skomakerfjellet vindkraftverk fikk konsesjon i januar 2015, og TrønderEnergi fattet investeringsbeslutning i april samme år. Vindkraftverket består av fire turbiner med en installert effekt på 3,3 megawatt (MW) hver.

- Det har blitt gitt mange konsesjoner i Norge, men mange av disse er foreløpig ikke bygd ut. Derfor er jeg glad for at TrønderEnergi har fått realisert dette prosjektet, sier olje- og energiminister Lien.

Vindkraftverket på Skomakerfjellet ligger tett ved Bessakerfjellet vindkraftverk. Dette anlegget, som også eies av TrønderEnergi, ble satt i drift i 2008 og består av 25 turbiner. Bessakerfjellet vindkraftverk produserer strøm tilsvarende det årlige forbruket til i underkant av 9000 husstander.

Olje- og energiminister Tord Lien (midten) sammen med konserndirektør Tormod Eggan (t.h) og konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi (foto: HSI/OED).

Olje- og energiminister Tord Lien (midten) sammen med konserndirektør Tormod Eggan (t.h) og konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi under åpningen av Skomakerfjellet vindkraftverk (foto: HSI/OED).