Årets trebyggeri 2014

Prisen for årets trebyggeri 2014 deles ut på ByggeGallaen 18. mars. Det er stor interesse for bruk av tre i store bygg og anlegg.

De siste årene har det vært realisert en rekke større byggeprosjekter med utstrakt bruk av tre. Dette skyldes blant annet økende kompetanse i bruk av tre, en ny grad av bevissthet rundt miljø og utvikling av nye konsepter og løsninger. For å markere treets stadig tydeligere posisjon vil Treteknisk og TreFokus, med godt bidrag fra byggeindustrien, dele ut prisen Årets Trebyggeri 2014 under Byggedagene 18. - 19. mars 2015. 

Prisen kan deles ut til ulike typer byggeri med utstrakt trebruk som boliger, næringsbygg, landbruksbygg, høyspentmaster og broer.

Juryen har nå snevret inn finaleheatet til 3 kandidater:

Kallerud studentboliger på Gjøvik

Dette bygget er satt opp med moduler fra Moelven Byggmodul AS og består av 87 leiligheter for studenter.

Almenningstråkket på Gran

Et forretnings- og lagerbygg på 9.500 m 2 med takkonstruksjoner i bunta takstoler og limtre. Miljøbygg AS har samarbeidet med Gran Almenning om utførelsen.

Multikomforthuset Ringdalskogen ved Larvik

Er utviklet av Optimera AS og er et fremtidsrettet plusshus med innovative treløsninger.

Blant kriteriene for å vinne fram er at prosjektet kjennetegnes av innovativ og/eller spennende trebruk, at det holder høy arkitektonisk kvalitet, at det er energieffektivt, at det er et arealeffektivt og økonomisk byggeri, at det har bidratt til kompetanseutvikling hos involverte aktører og bidratt til leverandørutvikling. 

Marilunden flermannsboliger, StavangerArkitekt: Nocon:form, Eder Bielsel Arkitekter, Schønher landskap KS
Marilunden flermannsboliger, Stavanger. Eneboliger i kjede sør for Stavanger i prefabrikerte trelelementer. Både i tak og vegger benyttes elementene (i stenderverk) med trefiber isolasjon og kledning. Byggene er i energiklasse A. Prosjektet var en del av Norwegian Wood. Arkitekt: Nocon:form, Eder Bielsel Arkitekter, Schønher landskap KS Foto: Treteknisk
Til toppen