Bekymret over situasjonen i Venezuela

- Jeg er meget bekymret over den stadig mer alvorlige situasjonen i Venezuela. Venezuelanske myndigheter har et klart ansvar for å håndtere demonstrasjonene i henhold til internasjonale standarder. Jeg oppfordrer innstendig alle parter til å avstå fra voldsbruk, og overgrep må etterforskes umiddelbart, sier utenriksminister Børge Brende.

I den siste tiden har demonstrasjoner og sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker ført til at nærmere 50 personer har mistet livet. Til tross for at det internasjonale samfunn har forsøkt å bidra til dialog mellom partene, så har man så langt ikke lykkes med å finne en politisk løsning på konflikten.

- Ved å delta i demonstrasjonene viser stadig flere venezuelanere at de er misfornøyd med både den politiske og den økonomiske situasjonen i landet. Venezuelanske myndigheter må gjennom demokratiske prosesser finne en måte å komme denne misnøyen i møte på. Jeg oppfordrer myndighetene til å respektere parlamentets rolle, den konstitusjonelle orden og befolkningens demokratiske rettigheter, sier utenriksministeren.

Til toppen