Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksminister Brende til Mosambik

Utenriksminister Børge Brende besøker Mosambik 30. og 31. oktober. Jobbskaping og samarbeid med privat sektor står høyt på agendaen under besøket.

– Skal vi nå bærekraftsmålene må vi tenke nytt om hvordan bistand kan mobilisere investeringer og økt handel. Regjeringen satser derfor på et tettere samarbeid med norsk næringsliv for å skape flere jobber i utviklingsland. I Mosambik inngår vi et strategisk partnerskap med Brynildgruppen for å bidra til å styrke landets lovende cashew-industri. Denne typen innsats er viktig i en fremtidsrettet utviklingspolitikk, sier utenriksminister Børge Brende.

Mosambik er et av regjeringens tolv utvalgte fokusland, og utenriksminister Brende møter president Nyusi, finansminister, energiminister og handels- og industriminister for politiske samtaler. Brende møter også Graca Machel, som har engasjert seg for kvinner og barns rettigheter, for å drøfte felles innsats for jenters utdanning og helse. Utenriksministeren ledsages av en norsk næringslivsdelegasjon, og åpner et næringslivsseminar for norske og mosambikiske selskaper.

Mosambik har stort potensiale innenfor petroleum og fornybar energi, og resultater fra norsk utviklingssamarbeid på dette feltet vil være et annet viktig tema under besøket. Utenriksministeren vil overvære signeringen av en avtale mellom norske Scatec Solar, Norfund og mosambikiske myndigheter om etableringen av Mosambiks første større solkraftverk. Norske utviklingsmidler som kanaliseres gjennom Norfund har økt betraktelig de siste årene, som ledd i regjeringens økte satsing på næringsutvikling.

Pressekontakt: Ingrid Kvammen Ekker, [email protected], mobil 990 24 984 (med på reisen).

Til toppen