Deltok på EUs uformelle energiministermøte

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statssekretær Kåre Fostervold deltok på EUs uformelle energiministermøte i Riga, der diskusjonstemaene blant annet var fornybar energi, regionalt samarbeid og energibruk til varme og kjøling.

 - EUs energisamarbeid er inne i en svært viktig fase, der det konkrete innholdet i EUs energiunion gradvis kommer på plass. Det er viktig for Norge å være en aktiv del av denne prosessen, sier statssekretær Kåre Fostervold.

Statssekretær Kåre Fostervold sammen med Latvias økonomiminister Dana Reizniece-Ozala og miljøvernminister Kaspars Gerhards

(Statssekretær Kåre Fostervold sammen med Latvias ministre for økonomi og miljøvern, Dana Reizniece-Ozala (t.v) og Kaspars Gerhards. (t.h)

Norge har vært svært aktiv i diskusjonen om EUs energiunion, og det har blitt sendt flere norske innspill til EU. Disse kan finnes på EØS-notatet om saken.

I Riga deltok Fostervold også på en stor konferanse om bioenergi i Norden, og satt i et panel med blant andre den svenske energiministeren Ibrahim Baylan og den litauiske energiministeren Rokas Masilius.