Europalov lansert i ny drakt

Av Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Før nyttår fikk nettsiden Europalov nytt, moderne utseende. Tore Grønningsæter er mannen som bruker fritiden sin på å gjøre det lettere å finne informasjon om EØS- og Schengen-relevante rettsakter.

Tore Grønningsæter startet Europalov for å belyse alle de spennende sakene som dekkes av EØS- og Schengen-avtalen, men som ikke får oppmerksomhet i media. Foto: Stian Mathisen, EU-delegasjonen
Tore Grønningsæter startet Europalov for å belyse alle de spennende sakene som dekkes av EØS- og Schengen-avtalen, men som ikke får oppmerksomhet i media. Foto: Stian Mathisen, EU-delegasjonen Foto: Stian Mathisen, EU-delegasjonen

Tore Grønningsæter får aldri nok av EØS-avtalen og Norges forhold til EU. På dagtid jobber han som informasjonssjef i EFTA, og på fritiden driver han nettsiden Europalov. Der samler og systematiserer han informasjon om saker som angår EØS- og Schengen- fra over 30 forskjellige nettsider.

– Europalov er et verktøy for å følge med på hvor sakene står, allerede fra første dag, sier Grønningsæter.

Kraftig overhaling

Nå har nettsiden fått en kraftig overhaling og framstår som mer moderne og oversiktlig.

– Den har blant annet fått et design som fungerer mye bedre for mobiltelefoner og nettbrett, en kraftigere søkemotor, nye innholdssider, mer brukervennlige områdesider og ordliste, sier Grønningsæter.

Får ros av statsråd Helgesen

Europalov får ros av Vidar Helgesen, statsråd med ansvaret for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. I forbindelse med nylanseringen uttalte Helgesen:

«Norges tette forhold til Europa og det indre marked gjør det viktig med rask tilgang til kunnskap og fortløpende oppdateringer om EØS- og Schengen-saker. Europalov fyller en viktig rolle her ved å systematisere informasjon fra et stort antall åpne kilder og gjøre den tilgjengelig på en forbilledlig og effektiv måte.»

Populært nyhetsbrev

Et av nettsidens viktigste verktøy er nyhetsbrevet, som nå teller over 2300 mottakere.

– Over en fjerdedel av abonnentene kommer fra privat sektor, så det er ikke bare departementene og byråkratiet som benytter seg av Europalov. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra både ja- og nei-siden om at Europalov er et nyttig verktøy, sier Grønningsæter.

Liker å lage lister

– Hvorfor startet du Europalov?

– Av flere grunner. Rent personlig har jeg alltid vært en listefyr som liker å katalogisere ting. Da jeg startet Europalov, hadde jeg jobbet tolv år i Brussel, primært med forskning og utdanning. Da jeg jobbet ved EU-delegasjonen fulgte jeg mine kollegers arbeid med andre EU-saker og så hvor mye spennende som skjedde på alle områdene som dekkes av EØS- og Schengen-avtalen, men som ofte ikke belyses av media, sier Grønningsæter.

Mer informasjon

Her finner du Europalov nettsider
Her kan du melde deg på Europalovs nyhetsbrev

Til toppen