To nye fly med evakuerte landet på Gardermoen

– I dag morges landet to fly på Gardermoen med til sammen 278 passasjerer fra Afghanistan. Passasjerene inkluderer både norske borgere og andre som kvalifiserer for innreise, samt afghanere med behov for beskyttelse, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

Det var ingen enslige mindreårige om bord. Norge har nå totalt evakuert 652 personer fordelt på ni flyvninger til Oslo. UD jobber med full styrke sammen med Forsvaret, politiet og utlendings- og helsemyndighetene for å kunne hjelpe flest mulig med å reise ut av Kabul. Dette inkluderer både norske borgere og personer med gyldig oppholdstillatelse og afghanske borgere med behov for beskyttelse.

– Jeg er glad for at vi de siste dagene har lykkes med å legge til rette for utreise for mange og fylle flyene, til tross for at situasjonen rundt flyplassen er kaotisk og tidvis farlig. Vi vet ikke hvor lenge flyplassen vil være åpen og evakuering vil være mulig. Vi kan derfor ikke gi noen garanti for at vi vil greie å hjelpe alle norske borgere som ønsker å reise hjem i denne omgang, sier utenriksminister Eriksen Søreide.