Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Enighet om skogbevaring på klimamøte i Bonn

Under klimamøtet i Bonn ble landene enige om vedtak for bevaring av tropisk regnskog under klimakonvensjonen.

Gjennombruddet i Bonn styrker mulighetene for at tiltak for å redusere avskoging og skogforringelse i utviklingsland blir del av den nye internasjonale klimaavtalen som etter planen skal vedtas i Paris i desember.

- Dette er fantastiske nyheter. Et av Stortingets vedtatte hovedmål for Regjeringens klima- og skoginitiativ er at Norge skal bidra til at skogbevaring blir en del av en internasjonal klimaavtale. Nå er vi veldig nære å nå dette målet, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Norge var sentrale i å utforme teksten og framforhandle kompromisset som gjorde vedtaket i Bonn mulig. Enigheten gjør at det nå finnes et ferdig rammeverk for hvordan land kan samarbeide om redusert avskoging og skogforringelse i tropene.

- Norge har vært en av de største pådriverne for forhandlingene om disse vedtakene. Nå har flere år med arbeid gitt resultater. Det er gledelig å se at i-land og u-land har blitt enige om et så viktig klimatiltak, sier Sundtoft.

Det var spesielt viktig for Norge å oppnå enighet om hva slags informasjon skogland må oppgi om hvordan de ivaretar naturmangfold og rettighetene til lokalbefolkningen i forbindelse med tiltak for redusert avskoging og skogforringelse. I tillegg gir enigheten etterlengtet forutsigbarhet for tropiske land som arbeider for å redusere avskoging og skogforringelse allerede før den nye klimaavtalen trer i kraft.

Til toppen