Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Statssekretær Hagen til Angola

Statssekretær Marianne Hagen besøker Angola 10.-12. september for årlige politiske konsultasjoner.

– Norge og Angola har et bredt samarbeid. I tillegg til å være en viktig økonomisk partner er Angola en sentral politisk aktør i regionen. Jeg ser fram til å drøfte saker av felles interesse når vi denne uken gjennomfører både politiske konsultasjoner og konsultasjoner på menneskerettighetsfeltet, sier statssekretær Hagen.

- Både Norge og Angola gjennomgår i år høring i FNs menneskerettighetsråd, og i samtalene med Angola vil vi blant annet ta opp hvordan begge land følger opp anbefalinger fra denne prosessen, sier Hagen.

Menneskerettighetskonsultasjonene med Angola ble etablert i 2011, og vi har hatt bilaterale politiske konsultasjonene siden 2017. Konsultasjonene åpner for dialog om internasjonale, regionale og bilaterale spørsmål knyttet til utenriks-, sikkerhets- og utviklingspolitikk.

Statssekretær Hagen vil under besøket ha samtaler med en rekke representanter for angolanske myndigheter, i tillegg til aktører fra norsk og angolansk sivilt samfunn og næringsliv. Sivilt samfunn i Angola spiller en viktig rolle for å fremme menneskerettighetene og for å bidra til økt åpenhet innenfor offentlig finansforvaltning. Næringslivet har en viktig rolle i å bidra til en diversifisert økonomisk vekst.

Til toppen