Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksministeren til WTO-konferanse i Buenos Aires

- Bevaring og styrking av WTO er helt avgjørende for norsk handelspolitikk og for norske interesser. En aktiv handelspolitikk forankret i WTO er viktig for vekst i norsk økonomi. Økt proteksjonisme og et svekket internasjonalt handelsregime vil hemme veksten i økonomien globalt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Utenriksministeren leder den norske delegasjonen til Verdens handelsorganisasjons (WTO) 11. ministerkonferanse som er i Buenos Aires fra 10. til 13. desember. Flere stortingsrepresentanter og representanter fra interesseorganisasjoner er med i delegasjonen.

WTO har forhandlet om mange tema i de to årene som har gått siden den forrige ministerkonferansen i Nairobi. Men det vurderes som lite sannsynlig at man kommer til enighet på sentrale forhandlingsområder i Buenos Aires.

Det har vært en målsetting i WTO at utviklingslandene skal bli bedre rustet til å delta i den internasjonale handelen, og dette spørsmålet vil få en sentral plass på ministerkonferansen. Argentinas tidligere utenriksminister Susana Malcorra leder konferansen og har bedt Eriksen Søreide om å være fasilitator for utviklingsspørsmål under konferansen.

- Utviklingsspørsmål blir et viktig og krevende tema under WTO-konferansen. Det er viktig med god dialog mellom partene for å få til et konstruktivt samarbeid og sikre fremgang. Jeg har takket ja til Malcorras forespørsel om å være fasilitator for utviklingsspørsmål, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

For mer informasjon om konferansen, se her.

Pressekontakt: Guri Solberg, +47 922 19 769, [email protected] (med på reisen)

Til toppen