Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksministeren til Europarådets ministermøte

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar 16. mai på en seremoni for å markere Europarådets 70-årsjubileum og arbeidsmiddagen under ministermøtet i Helsingfors. Statssekretær Marianne Hagen deltar på fortsettelsen av ministermøtet 17. mai.

- Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolens bidrag til demokrati, rettstatsutvikling og menneskerettigheter i Europa er helt sentrale, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Noen av Europarådets viktigste bidrag har vært i demokratiseringsprosessen for nye medlemsstater, og at det ikke er dødsstraff i noen av medlemslandene. Den europeiske menneskerettsdomstolen er svært viktig for opprettholdelse individuelle menneskerettigheter for 830 millioner innbyggere i Europarådets 47 medlemsland. 

Europarådets 129. ministermøte finner sted i Helsingfors 16.-17. mai under finsk formannskap. Viktige temaer på møtet vil være hvordan Europarådet skal møte aktuelle utfordringer og dets rolle i kriser og konflikter i Europa. 16. mai avholdes en seremoni for å feire Europarådets 70-årsjubileum, der utenriksministeren vil delta sammen med blant annet den finske presidenten. Utenriksminister Eriksen Søreide vil også delta på en arbeidsmiddag med de over 40 deltagende lands politikere og delegasjonsledere.

Den europeiske menneskerettsdomstolen feirer 60-årsjubileum i år. Statssekretær Marianne Hagen vil lede et frokostmøte sammen med domstolens president om hvordan vi kan styrke domstolen. Statssekretæren vil også delta på annen dag av ministermøtet.

Pressekontakt: Pressevakt UD, tel.: 23 95 00 02

Til toppen