Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utviklingsminister Astrup til Ghana

Utviklingsminister Nikolai Astrup besøker Ghana 19.-20. mars. Under besøket skal han ha politiske samtaler med blant annet visepresident Bawumia og finansminister Ofori-Atta. Han deltar på markeringen av Norfunds nye kontor i Accra og en norsk-ghanesisk næringslivskonferanse i regi av Norwegian-African Business Association.

- Privat sektor spiller en sentral rolle for langsiktig vekst og utvikling i Afrika. Næringsutvikling og jobbskaping er en av regjeringens prioriteringer i utviklingspolitikken, og Norfund er vårt viktigste verktøy for investeringer i utviklingsland. Jeg ser derfor frem til å markere at Norfund etablerer seg i Vest-Afrika, sier utviklingsminister Nikolai Astrup.

Norfunds kontor i Accra er det første kontoret i Vest-Afrika. Utviklingsministeren deltar også på en større norsk–ghanesisk næringslivskonferanse i regi av Norwegian-African Business Association (Naba) og den norske ambassaden i Ghana. En rekke norske bedrifter er allerede etablert i Ghana. Besøket gjenspeiler den vekt regjeringen legger på næringslivssamarbeidet med Ghana og ønsket om å støtte opp om ghanesiske myndigheters ambisjon om et «Ghana beyond aid».

Under besøket vil utviklingsministeren ha politiske samtaler med blant andre Ghanas visepresident og Ghanas finansminister. Norge og Ghana har blant annet et aktivt samarbeid om FN-spørsmål og bærekraftsmålene. Statsminister Erna Solberg og Ghanas president Nana Addo Dankwa Akufo –Addo er ledere for pådrivergruppen utpekt av FNs generalsekretær for å skape bevissthet om arbeidet med å nå bærekraftsmålene innen 2030.

Astrup besøker også et skipsverft, fiskerisektoren og en maritim høyskole for å diskutere klyngesamarbeid, næringsutvikling og marine spørsmål. Han møter også ghanesiske, tyske og multilaterale partnere i «Compact With Africa», et samarbeid for å øke investeringene i Ghana.

Pressekontakt: Kristin Enstad (med på reisen), telefon: 482 68 835, e-post: kristin.enstad@mfa.no

Til toppen