Presseinformasjon

Utenriksminister Brende deltar på giverkonferanse for Jemen

Utenriksminister Børge Brende deltar på giverkonferansen for Jemen som arrangeres i Genève 25. april.

- Den humanitære situasjonen i Jemen er svært dramatisk og sivilbefolkningen utsettes for store lidelser. FN har anslått at ca. 80 prosent av befolkningen har behov for humanitær assistanse. Det er helt avgjørende at partene tillater humanitær tilgang til sivilbefolkningen, inkludert i den viktige havnebyen Hodeidah, sier Brende.

Norge har så langt i år gitt 175 millioner kroner i humanitær bistand til Jemen og utenriksminister Brende vil på møtet i Genève annonsere en økning i Norges støtte. Det er flere utfordringer knyttet til hjelpearbeidet, og store deler av Jemen er ikke tilgjengelig for hjelpearbeidere.

- Det er viktig at det internasjonale samfunnet mobiliserer mer humanitær bistand og øker oppmerksomheten omkring denne tragedien. En politisk løsning basert på forhandlinger er nødvendig for få slutt på lidelsene til den jemenittiske sivilbefolkningen. Norge støtter derfor FNs spesialutsendings forsøk på å få partene tilbake til forhandlingsbordet så raskt som mulig, sier Brende.

Under oppholdet i Genève vil utenriksministeren også møte FNs generalsekretær Antonio Guterres, FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Al Hussein og WTOs generaldirektør Roberto Azevedo.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil 922 19 769, e-post: gso@mfa.no

Til toppen