Presseinformasjon

Brende til Kirkeneskonferansen 8. februar

Utenriksminister Børge Brende besøker Kirkenes 8. februar for å åpne Kirkeneskonferansen og Barents Spektakel, delta på Regionalt nordområdeforum og møte næringsliv og andre lokale aktører.

Utenriksminister Brende og kommunal-og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil åpne Center for High North Logistics og markere at senteret nå er tilknyttet Nord universitet og er en del av Campus Kirkenes. Det skjer kl. 08.15 på Barentssekretariatet og er åpent for media.

Brende og Sanner vil også for første gang delta sammen på det nyetablerte Regionalt nordområdeforum, som har som formål å se nasjonal og regional innsats i sammenheng for å skape større effekt av nordområdepolitikken. De vil diskutere arbeidet med regjeringens nordområdestrategi med forumets medlemmer fra de nordlige fylkeskommunene og Sametinget.

Brende og Sanner møter ledelsen for Hurtigruten om bord på båten MS Vesterålen kl. 11. Tema for møtet er Hurtigrutens rolle i lokal næringsutvikling, blant annet helårsturisme, og muligheter i det internasjonale markedet. Det legges opp til et felles møte med pressen, hvor også Hurtigrutens administrerende direktør Daniel Skjeldam deltar, ca. kl. 12.15 på kaia ved Hurtigruten.

Utenriksministeren holder åpningsinnlegget på Kirkeneskonferansen for tredje gang. Konferansen åpnes kl. 13 på Thon Hotel Kirkenes. Brende og Sanner møter pressen i etterkant av åpningssesjonen, ca kl. 15.10.

Utenriksministeren åpner Barents Spektakel kl. 18.

Brende vil også møte representanter fra prosjektet Barents Press.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, marte.kopstad@mfa.no, mobil 995 22 026.

Til toppen