Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Utenriksministeren deltar i debattmøte om kvinner, migrasjon og flukt

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide markerer kvinnedagen 8. mars med debattmøte på Litteraturhuset om migrasjon i et kjønnsperspektiv.

Nett-tv Debattmøte om kvinner, migrasjon og flukt

Se sendingen her

Se sendingen her

Sammen med henne deltar generaldirektøren i Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) António Vitorino og Norges Røde Kors-president Robert Mood.

- Kjønnsperspektivet er viktig for å forstå årsakene og konsekvensene av flukt og migrasjon. Vi må fortsette å bekjempe utnyttelse, vold og overgrep mot kvinner i sårbare situasjoner. Men kvinnelige migranter er ikke bare ofre. Mange bidrar mye i sine vertssamfunn, som arbeidstakere og samfunnsaktører, og de fører penger tilbake til samfunnet de har reist fra. Deres behov må tas på alvor, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Globalt bidrar kvinner med over 2,3 milliarder dollar til verdensøkonomien.

Halvparten av verdens ca. 244 millioner migranter er kvinner. Mange søker nye muligheter og et bedre liv for seg selv og sine familier. Andre må reise på grunn av katastrofer, krig og konflikt. Migrantkvinner blir ofte diskriminert. Når menneskerettigheter og arbeidstakerrettigheter ivaretas, kan migrasjon gi bedre muligheter og levekår for den enkelte.

IOM er den ledende mellomstatlige organisasjonen på migrasjonsfeltet. IOM fremmer ordnet migrasjonsforvaltning og internasjonalt samarbeid om migrasjonsspørsmål og gir humanitær bistand til migranter i sårbare situasjoner. Norge støtter IOMs prosjekter i flere land, herunder Bangladesh og Afghanistan. I tillegg bidro regjeringen i 2018 med 15 millioner kroner i kjernestøtte til organisasjonen.

Utenriksministeren møter også generaldirektør Vitorino forut for debatten.

Tid: Fredag 8. mars kl. 09.00-10.30. Obs. Oppmøte kl. 8.30.
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Arrangementet er fulltegnet, men strømmes på regjeringens nettsider og Utenriksdepartementets Facebook-side.

Presse som ønsker å delta på arrangementet, bes sende en e-post til [email protected] innen 8. mars kl. 08:00.

Pressekontakt: Kari Eken Wollebæk, mobil 928 27 327. 

Til toppen