Presseinformasjon

Utenriksminister Børge Brende til London 5. desember

Utenriksminister Børge Brende besøker London for politiske samtaler mandag 5. desember. Han vil blant annet møte utenriksminister Boris Johnson, handelsminister Liam Fox, europaminister Alan Duncan og David Davis som er ansvarlig minister for prosessen med utmelding av EU.

Møtene i London vil gi mulighet til å diskutere en rekke sentrale utenrikspolitiske spørsmål samt saker av interesse for forholdet mellom Norge og Storbritannia. Følgene av den britiske folkeavstemningen og prosessen frem mot utmelding av EU vil også stå høyt på agendaen.

- Vi har sterke og varige bånd til Storbritannia. De er en nær alliert og en sentral partner for Norge i internasjonale spørsmål. Vi vil fortsette vår gode dialog uavhengig av hvilken tilknytning Storbritannia velger til EU. Samtidig er det viktig å ha en nær dialog i tiden fremover for å sikre at norske interesser ivaretas på en best mulig måte, sier utenriksminister Børge Brende.

Brende vil i forbindelse med besøket også møte blant andre lederen for underhuset i parlamentet, David Lidington.

For informasjon om tilgang for media og praktiske spørsmål, kontakt Hanne Christiansen +44 7739 333545 ved den norske ambassaden i London.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, 917 22 022

Til toppen