Presseinformasjon

Brende til New York og Washington

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utenriksminister Børge Brende deltar på markeringen av 50-årsdagen til FNs utviklingsprogram (UNDP) i New York den 24. februar. Den 25. og 26. februar er utenriksministeren i Washington for politiske samtaler.

Norge har fått en framtredende rolle under UNDP-markeringen i New York. Utenriksministeren skal delta i ulike paneler og lede et av fire tematiske møter, som handler om konfliktforebygging og hvordan utviklingsbistand kan styrke svake stater og forebygge krig og konflikt.

Sammen med en utvalgt gruppe land vil Norge i året som kommer bidra til å promotere UNDPs arbeid internasjonalt.

- Bærekraftsmålene som ble vedtatt i fjor høst, er et felles løft verdenssamfunnet gjør for fattigdomsbekjempelse, blant annet det å avskaffe all ekstrem fattigdom innen 2030. UNDP har en særdeles viktig rolle i gjennomføringen av disse målene. Fra norsk side vil vi jobbe for en bedre byrdefordeling mellom tradisjonelle og nye givere i finansieringen av bærekraftsmålene, sier Brende.

Utenriksministeren vil også ha en rekke bilaterale møter i New York.

Torsdag 25. februar og fredag 26. februar er Brende i Washington, der han vil ha møter med en rekke representanter for administrasjonen, Kongressen og tankesmier. Blant andre møter han leder i Senatets utenrikskomité Bob Corker, presidentens spesialutsending i kampen mot Isil, Brett McGurk, og tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver James L. Jones.

Ulike sikkerhetspolitiske temaer vil stå på dagsorden, blant annet Russland/Ukraina, Syria, innsatsen mot Isil, Iran, Israel/Palestina, migrasjon og Nato-toppmøtet til sommeren.

Pressekontakt: Ane Haavardsdatter Lunde (med på reisen), e-post: ane.lunde@mfa.no, telefon: +47 976 71 250