Presseinformasjon

Utenriksministeren til Hammerfest, Alta og Tromsø

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er fredag 18. og lørdag 19. på reise i Hammerfest, Alta og Tromsø for å få de siste innspillene til ny nordområdemelding. Innspillsmøtet i Tromsø blir overført på nett-tv.

Turen er del av en større innspillturné disse dagene, der tolv statsråder, med statsministeren i spissen, er på reise i ulike deler av landsdelen.

Regjeringens nye stortingsmelding om nordområdene legges fram senere i høst. Innspillsmøtene fredag og lørdag blir siste anledning til å høre direkte fra aktører i nord hvordan regjeringen bør rette inn nordområdepolitikken framover. Representanter fra politikk, næringsliv, forskning og utdanning, urfolksorganisasjoner, ungdomspanelet som har bidratt i arbeidet med stortingsmeldingen, reiseliv og kultur er invitert til de ulike møtene.

Tema for utenriksministerens program i Hammerfest og Alta er næringsliv, lokal verdiskapning og bolyst.

Lørdag deltar hun sammen med statsminister Erna Solberg, Venstre-leder Trine Skei Grande og barne og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på folkemøte på Verdensteatret arrangert av ungdomspanelet til nordområdemeldingen, bedriftsbesøk og på innspillsmøte ved UiT, Norges arktiske universitet.

Program:

Fredag 18. september:

Kl. 11.30:  Innspillsmøte Thon hotell Hammerfest.
Kl. 15.30:  Innspillsmøte på UiT Norges arktiske universitet, Campus Alta

Lørdag 19. september

Kl. 09.30:  Besøk hos industrikonsernet Nofi
Kl. 10.45: Kort møte med rektor ved Universitet i Tromsø, to av universitetets fageksperter og en representant for ungdomspanelet. Sted: Ardna, UiT
Kl. 11.30:  Innspillsmøte for nordområdemeldingen på UiT, Norges arktiske universitet (strømmes - se under)

Kl. 14.00:  Folkemøte arrangert av Ungdomspanelet. Sted: Verdensteatret

Alle programposter er åpne for presse. Presse som ønsker å dekke, bes melde seg på til Ane Lunde.

Pressekontakt: Ane Haavardsdatter Lunde (med på reisen), ane.lunde@mfa.no, 97 67 12 50