Presseinformasjon

Utenrikspolitikk og fotball på agendaen når utenriksminister Steinmeier besøker Oslo

- Tyskland er en av våre viktigste samarbeidspartnere og allierte internasjonalt. Jeg ser frem til å drøfte de utenrikspolitiske utfordringene vi står overfor i blant annet Ukraina, Syria og Middelhavet med utenriksminister Steinmeier, sier utenriksminister Børge Brende.

Tysklands utenriksminister Frank Walter Steinmeier besøker Oslo 4. og 5. september. Besøket innledes med en arbeidsmiddag i regjeringens representasjonsbolig søndag kveld. Aktuelle tema som vil bli diskutert er den politiske og økonomiske utviklingen i Europa, brexit og konsekvenser for europeisk samarbeid, migrasjon og situasjonen i Ukraina, Syria, Libya, Israel og Palestina.

Etter arbeidsmiddagen vil de to utenriksministrene se på landskampen i fotball mellom Norge og Tyskland på Ullevål stadion. Landskampen er første kvalifiseringskamp til VM i fotball 2018.

Søndag 4. september klokka 19.00 vil det være et kort pressemøte med de to utenriksministrene i regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45. Media som ønsker å delta bes melde fra til kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg på telefon 922 19 769 eller gso@mfa.no før klokka 15.00 fredag 2. september.

Til toppen