Landbruks- og matministeren i Lofoten

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug besøker i dag Vestvågøy i Lofoten. Lokal matproduksjon har vært sentralt tema i dagens program.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug besøker i dag Vestvågøy i Lofoten. Lokal matproduksjon har vært sentralt tema i dagens program. 

Listhaug startet dagen med lunsj på Rådhuset med orientering fra ordfører Jonny Finnstad i Vestvågøy kommune. Her fikk hun blant annet presentert planene for Lofoten matpark, som nettopp er etablert. Det skal bli et kraftsenter for videre utvikling innen lokal matproduksjon. 

Landbruks- og matministerens program i dag

kl. 13.00 - 14.00

 

Besøk på Aalan gård http://aalan.no/
 

kl. 14.30 - 15.15

 

Besøk på Horn’s Slakteri. http://www.horns.no/
 

kl. 15.30 - 16.15

 

Rådhuset: Møte med Nordland Bondelag og Nordland Bonde- og Småbrukarlag. Representanter for de respektive lokallagene deltar.
 

kl. 16.15 - 16.45

 

Møte med Mariell de Roos og Hugo Vink, Lofoten gårdsysteri, utstillere Internationale Grüne Woche. http://www.lofoten-gardsysteri.no/
 

Kontaktperson for landbruks- og matministeren under besøket:
Ståle Norang. mob. 414 38 011.

Lunsj på Rådhuset med orientering fra ordfører Jonny Finnstad i Vestvågøy kommune. Maten som ble servert er fra Lofotsenteret som profilerer seg på lokal mat, her blir maten presentert av kokk
Lunsj på Rådhuset med orientering fra ordfører Jonny Finnstad i Vestvågøy kommune. Maten som ble servert er fra Lofotsenteret som profilerer seg på lokal mat, her blir maten presentert av kokken Jan Roger Helgesen. (Foto: LMD)
 
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, sammen med Knut og Tove Åland på Aaland gård
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, sammen med Knut og Tove Åland under besøket på Aaland gård i dag. (Foto: LMD)
 
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, sammen med Mariell de Roos og Hugo Vink under besøket på Lofoten gårdsysteri.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, sammen med Mariell de Roos og Hugo Vink under besøket på Lofoten gårdsysteri. (Foto: LMD)
Til toppen