Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Lansering av regjeringens industrimelding

Statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland presenterer industrimeldingen torsdag 30. mars på Herøya i Telemark.

- Norge har en stolt industrihistorie. Industrien bidrar til næringsutvikling og velferd i hele landet, men næringslivet er i endring. Digitalisering og automatisering i samfunnet skyter fart. Samtidig gjør klimautfordringen at vi må tenke grønnere. Vi trenger flere nye og lønnsomme bedrifter som skaper verdier og jobber, sier statsminister Erna Solberg.

Torsdag 30. mars presenterer statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland regjeringens industrimelding. Dette er den første industrimeldingen siden 1981. Mye har skjedd siden den tid, men da som nå står teknologiutviklingen sentralt.

- Norge må ta del i denne utviklingen nå som vi trer inn i en ny digital alder. Det er viktig for økonomien, for miljøet og for fremtidige arbeidsplasser, sier Mæland.

Meldingen diskuterer hvilke muligheter og utfordringer ny teknologi, roboter og det grønne skiftet kan gi oss.

-Norske bedrifter har gode forutsetninger for å møte disse endringene. Vi har en sterk industrikultur basert på tillit, inkludering og samarbeid. Vi har også sterke miljøer innenfor industri og forskning, og vi har ansatte med høy kompetanse. Gjennom denne meldingen legger vi til rette for at Norge fortsatt skal være en ledende teknologi- og industrinasjon, sier Mæland. 

Tid: Torsdag 30. mars kl. 10.00

Stad: Yaras teknologisenter på Herøya. Oppmøte for presse seinast kl. 09.30 i Hydroveien 67. Ta med gyldig id.

Akkreditering: Presse som ønskjer å vere til stades må akkreditere seg innan onsdag 29. mars kl. 12.00. Send påmelding til [email protected].

Kontaktpersonar: For statsministeren: Kommunikasjonsrådgivar Anne Nordskog, telefon 975 30 948.

For næringsministeren: Kommunikasjonsrådgivar Christine Spersrud Haug, telefon 975 26 759.

Kontaktperson i Yara er kommunikasjonssjef Kristin Nordal, telefon 900 15 550.

Til toppen