Norge og Egypt leder giverkonferanse for Gaza

Priv. til red

Nærmere 90 land og internasjonale organisasjoner møtes søndag 12. oktober i Kairo for å samle støtte til Palestina og gjenoppbyggingen av Gaza. Konflikten i Gaza i sommer varte i 51 dager og kostet over 2100 mennesker livet.

Nærmere 90 land og internasjonale organisasjoner møtes søndag 12. oktober i Kairo for å samle støtte til Palestina og gjenoppbyggingen av Gaza. Konflikten i Gaza i sommer varte i 51 dager og kostet over 2100 mennesker livet.
 
Gjenoppbyggingskostnadene for konflikten i Gaza er anslått til omlag fire millarder amerikanske dollar. Et viktig poeng med konferansen er å sikre at hjelpen faktisk kommer inn i Gaza og å legge grunnlag for å unngå nok en konflikt i Gaza om få år.

Det er ventet høyt nivå på deltakelsen i Kairo, blant annet kommer FNs generalsekretær Ban Ki-moon, USAs utenriksminister John Kerry, EUs høyrepresentant Cathrine Ashton, generalsekretær i Den arabiske liga Nabil Al-Araby og over 30 utenriksministre fra land i hele verden som ønsker å støtte gjenoppbyggingen av Gaza og bidra med bistand til Palestina. Utenriksminister Børge Brende leder den norske delegasjonen.

Konferansen arrangeres av Egypt og Norge i fellesskap sammen med Palestinas president, Mahmoud Abbas.

Pressekontakt: Frode Overland Andersen, 917 22 022

Til toppen