Fordømmer terrorangrep mot parlamentet i Mogadishu

Utenriksminister Børge Brende fordømmer på det sterkeste dagens angrep mot det føderale parlamentet i Mogadishu, som resulterte i et hittil ukjent antall drepte og sårede.

Flere parlamentarikere skal være såret og flere politifolk blitt drept i angrepet. Flere av angriperne skal også ha blitt drept i forbindelse med skytingen som oppstod etter at en bilbombe gikk av.

 - Jeg fordømmer angrepet mot parlamentet i Mogadishu. Parlamentarikerne har i oppgave å skape et fredelig, stabilt og demokratisk Somalia. Mine tanker går i dag først og fremst til de pårørende, sier utenriksminister Børge Brende.

Parlamentet i Somalia er også tidligere blitt angrepet i terroraksjoner. To somaliske parlamentarikere ble drept i separate aksjoner 21. og 22. april i år. Sikkerhetssituasjonen i Mogadishu forblir usikker, til tross for somaliske myndigheters arbeid for å bedre sikkerheten i byen, støttet av styrker fra Den afrikanske union.

- Somaliske myndigheter må sørge for at de skyldige bak dagens angrep blir straffet, og videreføre arbeidet med å styrke sikkerheten for parlamentarikere, medlemmer av regjeringen og alle innbyggere i Mogadishu og Somalia, sier Brende.

Norge har et bredt engasjement i Somalia, og støtter humanitært arbeid og utviklingsarbeid samt gir støtte til oppbygging av Somalias institusjoner.

Til toppen