Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Endringer i forskrift om særlige tiltak mot Burma (Myanmar)

Forskrift om særlige tiltak mot Burma er endret. Endringsforskriften kan du finne på Lovdata.

Forskrift om særlige tiltak mot Burma er endret. Endringsforskriften kan du finne på Lovdata. 

  • Det er innført forbud mot import av tømmer, tømmerprodukter, visse mineraler og metaller, edelstener og halvedelstener. Forbudet omfatter også transport av disse varetypene.
  • Det er innført forbud mot eksport av utstyr og teknologi til selskaper som er engasjert i utvinning av tømmer, metaller, mineraler, edelstener og halvedelstener i Burma, samt forbud mot å gi eller overføre faglig bistand, finansiering eller finansieringsbistand til slik eksport.
  • Det vil kreves forutgående tillatelse for å yte faglig bistand i tilknytning slike varer og teknologi som er nevnt, til fysiske eller juridiske personer, enheter eller organer i Burma.
  • Det eksisterende påbudet om frysing av midler og økonomiske ressurser tilhørende enkelte personer og enheter er utvidet.
  • Forbudet mot finansiering av og nye investeringer eller deltakelse i listeførte burmesiske statseide foretak er utvidet til også å omfatte virksomheter som eies eller kontrolleres av Burmas regjering, eller offentlige instanser, virksomheter, herunder private virksomheter, der burmesiske myndigheter har aksjemajoriteten og virksomheter som eies eller kontrolleres av de enkelte medlemmer av Burmas regjering eller av fysiske eller juridiske personer, enheter eller organer med tilknytning til dem.
  • Det er innført forbud mot finansiering av, nye investeringer eller deltakelse i, listeførte foretak i Burma som er engasjert i utvinning av tømmer, metaller, mineraler, edelstener og halvedelstener.
Til toppen