Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Næringsdelegasjon følger statsråd Hoksrud til Berlin

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud har invitert med seg en Næringsdelegasjon til et dialogseminar og til åpningen av den norske standen på Grüne Woche i januar 2019. Tema for diskusjonen i årets delegasjon blir hvordan sikre fortsatt utvikling innen lokalmat og landbruksbasert reiseliv ?

Næringsdelegasjonen landbruks- og matminister Hoksrud har med seg til Berlin, er invitert til å komme med innspill og diskutere hva som må til for å utvikle Norge til et attraktiv reisemål basert på opplevelser og aktiviteter i landbruket og reindriften.

Reiselivsnæringa er en raskt voksende næring nasjonalt og globalt. De siste turistundersøkelsene  til Innovasjon Norge viser blant annet at det er økende etterspørsel etter genuine opplevelser, og at utenlandske turister ønsker et større mangfold av kulturelt innhold, mat og drikke som ledd i opplevelsen. Landbruket og reindriften kan levere et variert innhold til det opplevelsesbaserte reiselivet.

Hoksrud vil selv lede dialogmøtet som finner sted i Felleshuset i Den norske ambassaden i Berlin 17. januar. Konklusjonene fra dialogmøtet blir presentert på en pressekonferanse kl. 15.30 samme dag. Pressekonferansen finner også sted i Den norske ambassaden (Rauchstrasse1). Fredag 18. januar er delegasjonen til stede når landbruks- og matministeren foretar den offisielle åpningen av Norges stand på Grüne Woche.

Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon og skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringer.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud.
Landbruks- og matminister Bård Hoksrud. Foto: Torbjørn Tandberg

Presseansvarlige i Landbruks- og matdepartementet

Ottar Løvik, kommunikasjonssjef Tlf. +47 22 24 91 05
Mob. +47 48 14 04 77. E-mail: ottar.lovik@lmd.dep.no

Heidi Eriksen Riise, seniorrådgiver Tlf. +47 22 24 93 10 
Mob. +47 97 51 72 27. E-mail: heidi-eriksen.riise@lmd.dep.no

Internationale Grüne Woche, 18.01. - 27.01.2019
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 
Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Til toppen