Utenriksminister Brende vert for nordisk-afrikansk utenriksministermøte i Oslo 26. og 27. mai

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg ser frem til å ta imot kolleger fra 12 sentrale afrikanske land torsdag og fredag denne uka. Blant annet kommer utenriksministrene fra de to største økonomiene i Afrika - Nigeria og Sør-Afrika. Utviklingen i Afrika er viktig for oss, vi har mange felles utfordringer. Men afrikanske land er også viktige som samarbeidspartnere og markeder, sier utenriksminister Børge Brende.

Det nordisk-afrikanske utenriksministermøtet arrangeres annethvert år i Afrika og i Norden. I fjor var møtet i Sør-Afrika. Utenriksministermøtet er ramme for en uformell og åpen dialog om aktuelle internasjonale tema som er relevante for både Norden og de afrikanske landene. I år vil spørsmål som økonomisk utvikling, jobbskaping, migrasjon og terrorisme stå på agendaen. Utenriksministre fra følgende land deltar på møtet: Algerie, Angola, Benin, Botswana, Ghana, Mali, Mosambik, Niger, Nigeria, Senegal, Somalia, Sør-Afrika, Sverige. Fra Finland kommer handelsministeren, fra Danmark kommer statssekretær.

- Flere av verdens raskest voksende økonomier er i Afrika. Afrika har en stor ung befolkning og det er behov for et stort antall nye arbeidsplasser. Gjennom vårt samarbeid med afrikanske land vil vi bidra til å skape gode rammevilkår for investeringer og jobbskaping. Samtidig har flere afrikanske land store utfordringer knyttet til terrorisme og voldelig ekstremisme. Dette er også en sikkerhetsutfordring for oss, og mer innsats og bedre samarbeid er nødvendig, sier utenriksminister Brende.

Pressen er invitert til å møte utenriksministrene når de besøker Holmenkollbakken torsdag 26. mai kl 18.00. Pressen inviteres også til å delta på åpningen av møtet som finner sted på Holmenkollen Park Hotel fredag 27. mai klokka 10.00. Klokka 17.15 samme dag vil utenriksministrene delta på en båttur på Oslofjorden. Norwegian African Business Association er vertskap, og representanter for norsk næringsliv vil også delta på båtturen.

Presse som ønsker å dekke ett eller flere arrangementer må gi beskjed til kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, telefon +47 922 19 769, gso@mfa.no