Presseinformasjon

Statssekretær Brattskar til Afrikabankens årsmøte

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statssekretær Hans Brattskar deltar på Afrikabankens årsmøte 26.-28. mai. Møtet finner sted i Abidjan, Elfenbenskysten.

Tema for årsmøtet er «Africa and the New Global Landscape». Banken markerer sitt 50-års jubileum og skal velge ny president 28. mai. Brattskar skal også ha separate møter med finansministre fra afrikanske land og med Afrikabankens nåværende president, dr. Donald Kaberuka.

Afrikabanken har nylig returnert til sitt opprinnelige hovedkontor i Abidjan, etter flere år i Tunis grunnet konfliktsituasjonen i Elfenbenskysten. Afrikabanken er en viktig kanal for norsk utviklingssamarbeid. De afrikanske landene har 60 prosent av aksjeandelen og stemmene i bankens styre. Bankens mål er å bidra til inkluderende og grønn vekst, med særlig fokus på infrastruktur, regional integrasjon, privat sektor, styresett samt yrkesfaglig opplæring og teknologi.

I tillegg til at Norge er medeier i banken og bidrar med årlige kapitalinnskudd og statsgaranti, gir Norge kjernestøtte til Bankens fond, Det afrikanske utviklingsfondet. Fondet retter seg mot de 38 fattigste landene i Afrika. Norge støttet Afrikafondet med rundt 600 millioner kroner i 2014.

For mer informasjon om årsmøtet, se bankens nettsider.