Presseinformasjon

Utenriksministeren til Paris 2.-4. juni

Utenriksminister Børge Brende er i Paris 2.-4. juni for å delta på møte i den globale koalisjonen for bekjempelse av Isil og årlig ministermøte i OECD.

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius er vertskap når kjernegruppen i den globale koalisjonen for bekjempelse av Isil møtes 2. juni. Iraks statsminister Haidar al Abadi deltar og vil gi koalisjonen status for landets kamp mot Isil. Formålet med møtet er å diskutere hvordan koalisjonen kan støtte Irak videre. Fra USA deltar utenriksminister John Kerry.

Temaet for årets ministermøte i OECD er hvordan investeringer og handel kan bidra til en økt, mer rettferdig, inkluderende og bærekraftig vekst. I tillegg til de 34 medlemslandene er OECDs såkalte nøkkelpartnere - Kina, India, Brasil, Indonesia og Sør-Afrika - invitert, samt tiltredelseslandene Colombia, Latvia, Costa Rica og Litauen.

Utenriksministeren vil holde innlegg under OECDs ministermiddag den 3. juni der FNs klimaforhandlinger er det sentrale tema. Han vil også delta i møter om Verdens handelsorganisasjon (WTO) og ny avtale for handel med tjenester (Tisa).

Presse som ønsker akkreditering kan sende e-post til følgende adresse:

Pressekontakt:
Veslemøy Lothe Salvesen (med på reisen) +47 995 68 584
Therese Wagle Bazard (ambassaden i Paris) +33 7 86 27 73 39

Til toppen