Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen besøker Vest-Agder

En demenslandsby, en hageby for eldre, statlig finansiering av omsorgstjenester og palliasjon står på dagsorden når eldre- og folkehelseministeren besøker Vest-Agder 11. og 12. februar

Program 11. februar:

 09.00-10.00: Møte med Foreningen for barnepalliasjon

I 2017 mottok Helse- og omsorgsdepartementet en NOU om palliasjon. Regjeringen arbeider nå med å følge opp denne utredningen. I forbindelse med dette arbeidet, skal eldre- og folkehelseministeren ha møte med Foreningen for barnepalliasjon.

Adresse: Tollbodgata 5, Kristiansand. 

10.15-11.15: Besøk ved lindrende enhet, Sørlandet sykehus HF

Lindrende enhet gir lindrende behandling, pleie og omsorg til pasienter med uhelbredelig sykdom og redusert forventet levetid. I tillegg til pasientbehandling, har enheten ansvar for kompetanseheving i palliasjon. Åse Michaelsen skal treffe pasienter og ansatte.  

Adresse: Egsveien 100, Bygg 43, Kristiansand. 

12.15-14.00: Ny demenslandsby og Randesund hageby

I Kristiansand bygges Norges første demenslandsby, som skal stå ferdig i 2020. Prosjektet skal inneholde 42 omsorgsboliger for personer med demens som utformes som seks bokollektiv, samt et dagsenter.

I nærheten av demenslandsbyen ligger Randesund hageby. Dette er en privat hageby for eldre. Flere beboere har allerede flyttet inn i boligkomplekset, som blant annet har trimrom, felles peisestue, parsellhager og amfi. Hagebyen har også et eget servicesenter, som arrangerer reiser og tilbyr håndverkertjenester.

Eldre- og folkehelseministeren vil få en omvisning i hagebyen, møte beboere og få en orientering fra kommunen.  

Adresse: Randesund hageby, konferanserommet. Liane ringvei, Kristiansand.

14.25-15.25: Besøk ved Høvågheimen bo- og aktivitetssenter, Lillesand

Lillesand kommune er en av seks kommuner som deltar i forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester. Eldre- og folkehelseministeren skal besøke Høvågheimen bo- og aktivitetssenter. Senteret er tidligere kåret til vinner av Gylne måltidsøyeblikk for sin satsing på mat og matglede. I 2018 ble senteret sertifisert som Livsgledehjem.

Adresse: Bliksundveien 20, Høvåg, Lillesand.

Program tirsdag 12. februar:

10.00-11.00: Besøk ved SKAP kreativ folkehøyskole

Eldre- og folkehelseministeren skal møte ansatte og elever, og få en omvisning på skolen. 

Adresse: Neseveien 1, Mandal. 

12.15-13.15: Menn i helse i Kristiansand

Menn i helse er et prosjekt for menn mellom 25-55 år som mottar ytelse fra NAV. Deltakerne kan gå gjennom et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider, og får tittelen helserekrutt. 92 prosent av dem som har tatt fagbrev gjennom Menn i helse har fått en relevant jobb. Eldre- og folkehelseministeren skal møte en klasse med 26 fremtidige helserekrutter.   

Adresse: Tangen 11, Kristiansand. 

Pressen er velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for intervju.

Kontakt: Kommunikasjonsrådgiver Susanne Berg-Hansen.
Tlf: 95 93 38 34. Epost: subh@hod.dep.no

 

Til toppen